BHUBANESWAR: Bir görgü tanığı şüpheli bir kaçak avcı olduğunu iddia etti Dhaneswar Behera tarafından acımasızca dövüldü Orman muhafızları, ölümüne yol açtığını ve kaçarak kendini kurtardığını söyledi. Rajkishor pradhan Cuttack ilçesine bağlı Shyamsundarpur köyünden bir kişi de Cumartesi günü orman bekçileri tarafından onunla birlikte alındığını söyledi. Behera ve bir fili öldürdüğü iddia edilen başka bir köylü.
Pradhan, üçünün de, savunma dişinin ölümündeki rollerini itiraf etmelerini istedikleri için orman departmanı personeli tarafından saldırıya uğradığını iddia etti. Yaralı bir Pradhan kaçmayı başardı ve hastaneye kaldırıldı, ancak Behera kaldırılamadı. Pradhan basına, “Behera’nın orman personeli tarafından dövüldüğünü gördüm. Onlar (orman bekçileri), Behera’nın durumu hakkında konuşursam beni tutuklamakla tehdit ettiler.”
bu Athagara Behera’nın ölümünün ardından köylülerin barikat kurup bir orman yönetim ofisini ateşe vermesi üzerine polis 14 orman korucusunu gözaltına aldı. “Soruşturma devam ederken henüz herhangi bir tutuklama yapmadık. otopsi raporu,” dedi ek SP (Cuttack kırsal), Krushna Prasad Patnaik.
Bölge orman koruma şefi M Yogajayananda, ormancılık dairesi personeline yönelik iddialar sorulduğunda, “Polis işini yapıyor ve ormancılık dairesi tam işbirliği yapıyor. Veritabanımıza göre, ölen köylü tecrübeli bir kaçak avcıydı ve geçmişte ona karşı vahşi yaşam davaları vardı. Ancak, personelimiz tarafından dövüldüğü ortaya çıkarsa yasa kendi yolunu izlemeli.”