Kardeşi NHL'de yuvarlanıyordu, Novotná onu buluşmasını teklif etti. Masör de söğüt, Havlát'ı biliyor

DünyaBot

Member
Haftada bir kez, Miloslav Havlát, ikinci lig hokey oyuncularının yerel takımının Znojmo AU'ya gidecek bir masaj günü yapacak. Her zaman Perşembe günü, her zamanki hokey ağrıları olan oyuncular masasında değişiyor – biri sırt, diğer uyluk, üçüncüsü boynuna “geçmek” gerekiyor.

“Buzağılar artık sezonda çok fazla değil, yaz aylarında koşmaktan bu yana en acıyor. Bir gün içinde yedisini alıyorum, herkes gitmiyor. Neredeyse hiç genç, daha yaşlı ”diyor hayati yetmiş.

“Hokey” soyadı yastıklar arasında hareket etmek zorunda olduğunu baştan çıkarsa da, gerçek farklıydı – çok daha çeşitli.

Peki nasıldı?
Futbol oynuyordum, kaleciydim ve B -Liberec'e geldim, o zaman bir bölümdü. Babam beni aradı, o sırada Brno hokey oyuncuları eğitimi alan Ytong: Sen bir Brňák'sın, kuzeyde dolaşacağın, eve gel. Bir masaj kursu aldım ve ytong aldım.

Mesleğinizde yetenekli kaleci ellerini kullanacak mısınız?
(Gülüyor) Özellikle zevk alıyorum, genç erkekler arasındayım, daha yavaş. Eski bir Kafáblík olmama rağmen, bu yıl yetmiş -yedi olacağım.

Neden gerçekten futbol aldın? Bütün aileniz hokey olarak bilinir.
Çünkü hokey kapısına tırmanmak istedim. Hangi, babam beni çocukken hokey'e götürdü, açıktı. Ancak o zaman kaleci için hiçbir maske yoktu ve yakalamam gerektiğini sevmedi. Hala getirilen bir yüzün olmalı, dedi bana. Bu yüzden yarışmaya başladım ve futbola gittim. Bana oldukça gidiyordum, ama böyle bir virajdım, yaşam tarzımdan zevk almadım.

Babanızın teşviki sayesinde, çoğunlukla hokey oyuncularına masaj yapıyor musunuz?
Şimdi emekli oldum. Daha önce tenis müşterim vardı, Jana Novotná ve Bára Krejčíková bana geldi. Sadece birkaç yıl önce, Znojmo'dan Pete Hrachovin, orada yapmak istemezsem beni aradığında tenis üzerindeydim. Üçüncü yıl için kabul ettim ve orly Masiruju. Haftada bir gün, maçlar sırasında tezgahı açıyorum.

Ayrıca sporcuların masaj sırasında konuştuğu bir söğüt görevi görüyor musunuz?
Bu açık. Onlarla konuşuyorum, bazen onları duyuyorum ve en önemlisi hiçbir yere gitmesine izin vermiyorum. Kaç kez hikayelerin ne olduğuna hayret ediyorsunuz.

Martin Havlát, Liberec kalecisi Milan Hnilička ağında bir gol attı.

Bireysel sporcular kolektif sporlardan farklı mı?
Futbol oynadığım ve hala takımda olduğum için, tamamen iki farklı insan grubu olduklarını doğrulayabilirim. Tenis için çocukluktan beri ayarların esas olarak kendileri üzerinde olduğunu görebilirsiniz, kötü demek istemiyorum, ama hepsi bu. Bir grup bir gruptur. Ama dikkat et, Jana Novotná, bir milyon kızdı. Bir şey yaptı, ama geldi ve diyor ki: Merhaba, gideceğiz.

Evet, arkadaş canlısı ve açıktı.
Bir zamanlar cesaretle başladım ve dikkatlice başladım: Jani, bir şey sorabilir miyim? Ne olduğunu biliyordu. Wimbledon finallerinde Steffi Graf'ı nasıl dölledim, değil mi? (gülümsemeler) O zaman herkesle ilgileniyordu, Jana orada neredeyse kazanılan bir maç kaybetti, tamamen düştü. Bana bunun nasıl olduğunu bilmediğini söyledi.

Ayrıca, babanızın bir zamanlar hedefe tırmandığını gördüğü zaman olduğu gibi, oğlunu Znojmo için oynayan hokey oynuyor musunuz?
Ben Thorn ve bu konuda hiçbir şey yapamayacağımı biliyorum. (gülümsemek) Hokey sert bir spor, gençim de yakın zamanda Zlín'de yüzünde paten aldığında hissetti. Onun için daha fazla endişeleniyorum, itiraf ediyorum. Zaten her iki diz tarafından işletiliyor, kariyerinde onu çok frenledi. Peki ya Brother Martin, her iki omuz, kasık ve ayak bilekleri vardı.

Oyuncu Robert Havlát, Zlín ve Znojmo arasındaki bugünkü maç sırasında yüzündeki patenlerle vurulduğunda felakette şanslıydı.

Herkes İngiltere hafta sonu neler olduğunu düşünecek. Ancak bu durumda, mutlu bir sonu vardır ve belki de her şey “birkaç” dikişi düzeltmelidir.
🙏
https://t.co/qq54qm0wzg

30 Ekim 2023, 19:37, Katkı Arşivlendi: 6 Şubat 2025, 16:32

En azından buza çarptıklarında hemen oğlunuzla ilgilenme fırsatınız var.
İşimde oğlumun veya başka birinin yaralandığını izleyemiyorum. Tüm oyuncuları aynı şekilde alıyorum, sadece oğlum daha endişeli, bu mantıklı. Ben daha yaşlı bir ebeveynim, aramızdaki yaş farkı harika. Babamdan sonra maymun, kardeşim Martin elli yaşındaydı. Bu yüzden kırk bir çocuk yaptım. Eski dizlerde, ama aklıma gelen en iyisiydi. Onunla her şeyden zevk aldım.

Esas olarak onun yüzünden Znojmo'da masaj yapıyor musunuz?
Tam olarak böyle değil. Müdür Petr Hrachovina beni Znojmo'dan aradığında tenis mahkemelerinde bir işim vardı. Yaptığın büyükbaba, diye sordu. Masaj yapıyor musun? Ve bizimle olmak istemiyor musun? Ona evet söyledim ve sevindim. (gülümsemek) Oraya geldim ve üçüncü yıl için oradayım. İlk sezonda bir yıl sonra inişte ilk ligdeydim. Geçen yıl çok üzücü. Hala inebileceğimizi anlamıyorum … Bu yıl ikinci lige iyi başladık, harika görünüyor.

Znojmo ekibinden kimin masajlarınızın tadını çıkaracak?
Nicholas Bia, Robin'imiz, kaleci Tobík Synek, ayrıca Marek Brada, bazen Petr Beránek. Çocukların masajlar için kalmak için çok fazla zamanı yok, geçen yıl çok daha fazlası vardı. İkinci ligde, bazılarının bir işi var, antrenmandan sonra hızlı bir şekilde toplanıyorlar ve görevlere acele ediyorlar. Masaj için gideceklerini, ama çalışmak zorundalar.