Brno öğrencileri şehirden kurtulur, aynı zamanda sınıftaki ruh haline de fayda sağlar

DünyaBot

Member
Gelecekte, belediye bu yardımları yaklaşık 11.000 kıza yardım etmek için kurdukları 65 okula sunmak istiyor. Yaklaşan etkinliğin maliyeti şehri bir milyon taçta tahmin ediyor.

Belediyeye sunulan çalışmalara göre, adet yoksulluğu Çek ilkokullarındaki kızların yüzde 10 ila 15'ini tehdit ediyor. BRNO okullarından bazıları inisiyatif aldı ve uzun süredir ücretsiz olarak ekler verildi.

“Astarlar için öğretmenlere gitmek zorunda kalarak stres sergilemek istemiyoruz. Bu nedenle, sadece adet AIDS'in değil, aynı zamanda seks eğitimi sorunları olan eğitim broşürlerinin de özgürce mevcut olduğu köşe tuvaletlerini kurduk. Her şeyi kendimiz finanse ediyoruz ”diyor Brno-Sever'deki JA Comenius İlköğretim Okulu müdürü Roman Procházka.

Ancak, kuyu -niyetin tuzakları vardır. “Ekler serbestçe mevcutsa, birinin onları eve götürme riski vardır. Menstrüel AIDS sadece okuldaki kızların ihtiyaçları için değil, tüm aile için de olacaktır. Öte yandan, kabine dağıtımı öğrenciler için hoş olmayabilir ve ekler için utangaç olabilirler ”diyor Nový Lískovec'teki Svážná'daki ilkokul müdürü Peter Punčochář.

Öğretimden ani kalkışlar azaldı

Şehir sadece menstrüel yoksulluğun etkisini hafifletmekle kalmayıp aynı zamanda gereksiz tabuları yıkmak istiyor. “Menstrüasyon eğitimini geliştirmek ve böylece destigmatizasyona yardımcı olmak istiyoruz. Proje ayrıca bir eğitim kampanyası da içerecek ”dedi.

Kızların tuvaletlerindeki eklerin mevcudiyeti şimdiye kadar sınıftaki ruh halini gözle görülür bir şekilde iyileştiriyor. “Menstrüel AIDS'in zaten özgür olduğu okul başkanlarından geri bildirim olumlu. Okul etkinliklerinde öğretimden veya devamsızlıktan ani ayrılışlar önemli ölçüde azaldı ”diyor Sola'dan Lucie Gregorová, bu konuyla uzun zamandır uğraşan Sola Help.

Ostrava İlköğretim Okulu Direktörü Horymírova Petra Hladíková da olumlu etkiyi teyit ediyor. “Okulumuzda ücretsiz eklerin tanıtılmasından bu yana, yokluk okula düştü ve genellikle kızlar daha iyi bir ruh halinde.”

Brno'daki ortaokulların kurucusu olarak Güney Moravian bölgesi, adet AIDS'in bireysel okullarda dağılımını bıraktı. Vali Martina žídková sözcüsü, “Daha fazla eğitim konusunda yardım isterse, onları desteklemeye hazırız” diyor.

Okul tuvaletlerinin zorunlu ekipmanlarına ekler eklemek de Milletvekilleri Odası tarafından çözülür.