Bhubaneswar: Üniversite Hibe Komisyonu (UGC) tekstil eğitimi veren enstitülerden, üniversitelerden tekstil alanında gelişen sektörlerden biri olan teknik tekstiller için bir müfredat geliştirmelerini istedi.
UGC, enstitülere yazdığı bir mektupta, teknik tekstillerin sadece giyimde değil, tıp, altyapı geliştirme, tarım, otomobil, havacılık, koruyucu spor giyim ve daha birçok alanda da uygulanan yüksek performanslı tekstiller olduğunu söyledi.
Teknik tekstiller, iyileşen ekonomik koşullar nedeniyle son yıllarda küresel olarak yükseliş eğiliminde ve Hindistan için büyük iç ve ihracat potansiyeli taşıyor. UGC, “Sektörü tanıtmak amacıyla Hindistan Hükümeti Ulusal Tekstil Misyonu yürütüyor” dedi.
Misyon kapsamında, Hindistan Hükümeti, laboratuvar ekipmanlarını yükseltmek ve iyileştirmek, laboratuvar personeli yetiştirmek ve hem kamu hem de özel üniversitelerden veya enstitülerden öğretim üyeleri için özel eğitim sağlamak için eğitim kurumlarını fonla desteklemektedir. Enstitülerden veya üniversitelerden teknik tekstiller alanında lisans ve lisansüstü dersler vermeye başlamaları için önerilerde bulunmaları istendi ve Merkezin mali desteğiyle enstitülerini buna göre hazırladılar.
UGC ayrıca, Hindistan enstitülerine ve üniversitelerine teknik tekstiller alanında enstitülerinde tanıtılması için mümkün olan en iyi ders müfredatını geliştirmelerinde yardımcı olmak için çeşitli uluslararası kurumların müfredatlarını paylaştı.