Polis, Brno'daki bir evi özelleştirmesi için dokuz kişiyi kovuşturuyor ve leder politikacı da suçlanıyor

DünyaBot

Member
Başsavcı Radim Dragoun, “Sanıkların çoğu organize bir suç grubu olarak suç işlediklerini suçlamaktır.” Dedi. 2016-2022 yılları arasında politikacılar.

Brno, Nováčkova Caddesi'ndeki bir şehir apartman binasını bir konut kooperatifine satmaya çalıştı, ancak iddia edilen fiyatın derinliklerinde. Politikacılar için bazı daireler ve daha sonra para rüşvet olarak hizmet edecekti. Ancak sonunda, polis baskını nedeniyle sahtekarlık sıkılamazdı.

Grup üyeleri şu anda çeşitli suçlardan, yani sahtekarlık, organize bir suç grubuna katılım, rüşvet kabul eden, rüşvet, bir yetkilinin otoritesinin ve çarpık bir tanıklık veya sahte uzman görüşünün kötüye kullanılması nedeniyle yargılanmaktadır.

Sanıklar arasında en iyi bilinen isim, önde gelen bir Brno politikacı Kdu-čsl Filip Leder ve mevcut çevre bakanının yakın işbirliği ve ortak partisi ve 2022 Belediye Başkanı Petr Hladík.

“Polisi anayasaya aykırı bir kararı görüyorum, çünkü Brno Yasal Konseyi'nin seçilmiş bir üyesi olarak yaptığım kendi kendini yöneten bir organda ve belediye meslektaşlarımın en az 25'i olarak oy kullanması için kovuşturuldum. Ayrıca, kendi takdirine bağlı olarak seçilmiş bir temsilci olarak oy kullanma hakkından kaynaklanan Anayasa'dan özgür olanın ihlali için algılıyorum ”diye yazdı, aynı zamanda bir avukat olan ve ofisi haklı olan Medya Leder için bir açıklamada. Belediye Binası mahallesi.

Ancak bu sadece suçlamanın iddiasını yorumlaması ile ilgilidir. Polisin kendisine daha fazla “suçlanması” gerekir, aksi takdirde Ledra gibi, evin satışı için oy veren diğer temsilciler yargılanır. Yani Hladík bile.

Ama bu olmadı. Idnes.cz için Hladík sadece tüm davanın adına sadece kasıtlı olarak zarar vereceğini yineledi. Bakan, “2022'de açıklamak için polistendim, o zamandan beri polis herhangi bir konuda benimle iletişime geçmedi.” Dedi.

Bir şekilde düşünün, polise göre Hladík

Nováčkova Caddesi'ndeki büyük ev, kasabayı konut stoğuna sığdırmadı. Elli daire pahalı onarım gerektirdi. Ve böylece politikacılar bunu satmaya karar verdiler.

Ancak iddia edilen organize suç grubu, Hladík'in adamı Leder'i de içeren özelleştirme kazanmak istedi. Geçmişte, suçlayıcılar Brno girişimcisi Michal Horký'ları ana oyuncu olarak tanımladılar. Ayrıca Brno černovice'de Sandpit ile yapılandırmaların etrafında başka bir durumda bir dava sunuyor. “Şimdi bir toplantısın, bunun hakkında yorum yapmayacağım,” dedi Horký. Daha sonra telefona cevap vermedi.

Polis, Hladík ile yapılan toplantılarını kaydetti. Bir toplantıda Hladík, sıradan bir sıcaktan “Philip ile düşünmek” için söyledi. Bu sadece girişimciyi temsil eden Leder'di.

Nováčkov'daki sıcak evin bağlantısı da halka açık belgelerde izlenebilir. Karısı, kiracılardan birinden yeni gelene onun için harekete geçecek bir vekalet aldı. Yalnız değildi. Daha fazla güç var. Bazıları yazmıştı ve o zamanlar Konut Kooperatifi Başkanı, özelleştirme amacıyla kurdu ve Leder'in meslektaşı avukat Vojtěch Wrana'dan. “Bu konuda yorum yapamam,” dedi Wrana kısaca, artık evde olmadığını söyledi.

Novinky.cz'ye göre, Wrana, Ano hareketi David Aleš için Brno -Sever şehir bölgesinin eski belediye başkan yardımcısı ve sanıklar arasında yer alıyor. Idnes.cz Aleš, “Bu evin özelleştirilmesine karşı oy verdim ve sesim belirleyiciydi.” Dedi.

Hladík'in bir üyesi olan Brno Konseyi tarafından onaylanan teklif için 2022'deki Haziran toplantısında elini kaldırmadığı ve teklifin tek bir ses nedeniyle geçmediği haklı. Bununla birlikte, bir ay önce, iki oy eksik olduğunda, expolitic evet, evin özelleştirilmesi için çok yapıldı.

Ne değişti? Dosyaya göre, Dosyaya göre, Haziran Teklifine göre, olası bir rüşvet olarak özelleştirilen dört ücretsiz daire, brno-sever'in açık artırmasında ve şehir bölgesinde satılacaktı, yani ales , onları kendilerine göre idare edemedim. Ancak, teklif geçmedi ve 2023'te özelleştirme geldi.

Onarımı özelleştirmek yerine

En başından beri, eleştiri apartmanın satılacağı fiyata yönelikti. Elliden az daireye sahip bina yaklaşık 87 milyon kronla ödüllendirildi. “Şehir yeni bir inşaat hazırlıyor ve bence metrekare başına 60 veya 70 bin kron alamayacak. Ve burada metrekare başına 36.800 kron satması öneriliyor ”dedi.

Dedektiflerin yanlış olarak adlandırdığı uzman Josef Pavlovský'nın yargısıdır. Uzman onun arkasında duruyor. Brno Meclis Üyesi Jiří Oliva (SOCDEM), “Farklı değerleme metodolojileri var, ama özellikle özellikle ilgilenmedim, ne de fiyatı savunmadım çünkü en başından beri satışa karşıydım.”

Polisin 2022 sonbaharında baskın yaptıktan yarım yıl sonra özelleştirmeden kaldırılan Nováčkova Caddesi'nde, şu anda Meclis'in yeniden inşası projesi sırasında. Kentsel mülkün özelleştirilmesindeki makinelerle bağlantılı olarak da etkilenen Ibsenov'daki apartman binasında Brno, yeniden yapılanmaya başlamıştır. Satışı da şu anda gündemde değil.