Mahkeme: Ebeveynler diş tazminatı nedeniyle bir çocuğun ölümünü alır

DünyaBot

Member
Brno'daki Belediye Mahkemesi geçen Perşembe günü bir yıllık aradan sonra davaya geri döndü. Sanık hastanelerinin ve diş hekiminin çocuğun ölümünü suçlayıp suçlamadığına ve ebeveynlerinin gerekli tazminatlara ait olup olmadığına karar verdi.

“Yardım istedim ve bana bir çocuğu öldürdüler. Bu nihayet adalet,” dedi annenin annesi.

2017'nin kaderi yılında, dişlerle ilgili ağrılı problemler beş yıllık bir çocuk ve ailesi tarafından üç hastanede acil servise yönlendirildi. Etkiliyeye göre, üçüncüsünü ziyaret ederken – Brno'daki St. Anne'deki Üniversite Hastanesi'nde – doktor etkilenen dişi aldı, ancak enfeksiyondan sepsis veya zehirlenme kanını tanımadı. Enflamasyon zaten gelişmiş bir aşamadaydı ve çok fazla doluydu. Çocuk o gün öldü.

Avukat avukatı Michaela Štuksová avukat avukatının nedenlerini, “Doktor, küçüklerin durumunu standart olarak tanımladı ve yüksek seviyede olması gereken devam eden ayrımı belirlemedi. Daha sonra küçükleri eve bakıma geri gönderdi.”

Hastaneler suçlamayı reddediyor

Önceki günlerdeki diğer doktorlar çocuğu Acil Hastane ve Çocuk Hastanesinde tedavi ettiler, çocuk da bir aile dişçisindeydi. Başlangıçta bir çocuk hastanesi içeren Brno Üniversite Hastanesi'nde dava açıldı, ebeveynleri geri çekiyor.

“Doktorlar mevcut tıp bilimi bilgisi temelinde ilerlemediler. Çocukla ziyaret eden tüm tıbbi tesisler ve doktorlarının nihayetinde son doktor tarafından yapılan dişi çekmesi gerekiyordu.

Bireysel tıbbi tesisler suçlamayı reddediyor, onlara göre herhangi bir yükümlülük ihlal etmediler. Yaralanma hastanesi, ebeveynlerin sorunları çözmek için hiçbir sorunu olmayan, ancak her şeyden önce ağrıyı hafifletmek için bir acil servis ziyaret ettiklerini ifade eder.

“Dahası, katılan doktor çağdaş tıp bilimi ve diş saflaştırmasına uygun olarak ilerledi. Doktor onu kalıcı dişi hareket ettirmemesi için yırtmadı ve karmaşık durumla başa çıkmaya gerek yoktu.

Karar nihai değil, taraflar buna itiraz edebilir. Bugün, mahkeme sivil yargılamalarda tazminat konusunu ele almamıştır, hastanelerin veya diş hekimlerinin hiçbiri cezai yükümlülükle karşılaşmamıştır.

Daha önce hastaneye kaldırılacaktı, anne diyor

Ölen çocuğun annesi Idnes.cz için bir röportajda, ilk kez Perşembe akşamı travma hastanesininkinden ve ertesi gün aile dişçisinde yardım istediklerini açıkladı. Antibiyotik tedavisinden sonra ondan bir çocuk aldı, ancak akşam ateş ve antibiyotikler kustu, bu yüzden çocuk hastanesinin acil servisine gittiler.

Buradan tedaviden sonra ev serbest bırakıldı. Hafta sonu çocuğun durumu daha iyiydi, ancak Pazartesi sabahı denetimi, CRP'nin yüksek değerinden kaynaklanıyordu (iltihap göstergeleri, Not. kırmızı.) St. Anne'deki hastaneye gönderdi.

Orada doktor dişi çekmeye karar verdi. “Ona baktım, teyzem benimle oradaydı ve kan zehirlenmesi almadığı zaman (oğlu) CRP 100 olduğunda iltihaplanmada diş edip edemeyeceğini sorduk. İyi olduğunu ve bunu yaptığını söyledi. Ateş, bu yüzden St. Anna'dan doktoru ne yapacağını söyledim ve bana bunun bir şeker eksikliği olduğunu söyledim, bu yüzden ona kola ve başka bir stajyer,” dedi.

Sonunda çocuğu, çocuğun aynı gün öldüğü çocuk hastanesine götürdü. Tıbbi görüşlere atıfta bulunan anne, oğlunun çocuk hastanesine ilk ziyaretinden sonra Cuma akşamı hastaneye kaldırılacağına ikna oldu.

“Doktorun kendisi, (oğlunun) öldüğü yerde, çocuk burada hastaneye kaldırılırsa, onu üç gün içinde evde aldığımı söyledi.

Onun sözleriyle, hayatının sonunda psikolojik sonuçlar verecektir. “Bu benim tek çocuğumdu, artık başka bir çocuğum olamam. Sahip olduğum tek şeydi, önümde mutlu bir hayat vardı ve bugün süt dişi yüzünden ölmesi mümkün değil. Bu olmadan hayatım hiçbir anlam ifade etmiyor” dedi.

Talihsiz dizi, diyor Šmucler

Çek diş odası başkanı Roman Šmucler, mahkemede konuşan Hastane U Svatá Anna'daki diş hekimi tarafından önlendi. Ona göre, diş çıkarıldığında doktor doğru davrandı. Başka bir görüş, çocuğun kaderinin şu anda geri döndürülemez olduğunu gösteriyor.

Ebeveynler, diş hijyeni sırasında oğullarından şüphe ettiklerini itiraf ettiler. Niceleme durumunda, bu gerçeği dikkate aldılar, başlangıçta her 1,25 milyon kron için talep ettiler. Ama aynı zamanda sanıkların hiçbirinin aileden özür dilemediği, oğullarının tek çocuk olduğu ve artık başka bir çocukları olamadıklarını da dikkate aldılar.

“Dişlerin daha az temizlendiğini kabul ediyoruz, ama o zaman tıbbi yardım arıyorduk. Çocuğun ona ihtiyacı vardı. Ve doktorlar, kötü bir dişhekimi olup olmadığına bakılmaksızın ona vermeli.

Šmucler'e göre, talihsiz bir diziydi. “Ebeveynlerden ihmal etmek, doktorların (genellikle yardım etmek için) yetersiz tedavisi ve Çek Cumhuriyeti'nde zayıf bir bakım sistemi. Üçüncüsü değişmeye çalışıyor. Çocuklar, bir günlük diş hekimi için yeterli yatak olmak, aksi takdirde çocuk diş hekimleri için bir bakım sistemi düzenlemek.