Hladky hayalini gerçekleştirdi. Peki ya Euro? Kaleci, onun hakkında televizyonda yorum yapacağımı söylüyor

DünyaBot

Member
Çek futbolunun son sezonunun en ilgi çekici hikayelerinden biri, uzun süre doğrudan ilgiden kaçınan bir adam tarafından böyle yazıldı. Otuz üç yaşında, her zaman yaptığı gibi, kendi tarzında.

İngiltere'nin güneydoğusundaki kentteki kutlamalar sona erdiğinde Hladký kendini arabaya kilitledi ve bütün gece eve doğru yola çıktı. Direksiyonun arkasından, “Birçok çağrıyla ilgileniyorum, olup biten her şeyi hallediyorum ve hepsini yeniden hatırlıyorum” dedi. Manş Tüneli'nden yeni çıkmış ve Belçika üzerinden kıtaya ulaşmıştı. Daha sonra Perşembe gecesi Cuma sabahına girdi, bu arada Hladký Belçika'dan Almanya'ya çoktan girmişti ama hâlâ konuşulacak çok şey vardı.

Örneğin, turnuvaya beklenmedik bir şekilde yeni katılan Ipswich'in Premier Lig'e yükselişini kutlayarak başlayalım.
Huddersfield ile evimizde kazandığımız galibiyet ve yükselme maçının ardından taraftarlarla sahada ve ailelerle stadyumda harika vakit geçirdik. Madalyalarımızı alıyorduk, sonra eşim ve arkadaşlarımla bir restorana gittik, ardından şehirdeki takımla kutlama yaptım. Ertesi gün bizi bekleyen açık bir otobüs vardı ve gerçeküstü bir şekilde Ipswich'e doğru yola çıktık. Sokaklarda 70 bine yakın insan vardı! Çarşamba günü şarkıcı Ed Sheeran bizi barına davet etti. O da Miami'den F1 yarışlarından döndü ve bizimle kalmak istedi. Aramızda kutlamaları birkaç gün üst üste uzatan o kadar direnenler vardı ki.

Küçüklüğümden beri futbolun en çok Premier Lig'de olduğunu gördüm. Petr Čech oraya transfer olduğunda yirmi yılı aşkın süredir Chelsea taraftarıyım. Hayatım boyunca ada futboluna yöneldim.
Václav Hladký, Ipswich Town kalecisi

Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliğiyle

FAVORİ

Ön ödeme

Aylık aboneliğe kıyasla 178 CZK tasarruf edersiniz

Ön ödeme

Aylık aboneliğe kıyasla 446 CZK tasarruf edersiniz

Bugün katılın ve şunları edinin:

• iDNES.cz, Lidovky.cz ve Express.cz içeriğine sınırsız erişim
  • Tanınmış yazarlardan 50.000'in üzerinde premium makale
  • Okuyucuda gazete ve dergilerimize çevrimiçi ve ücretsiz erişim