Hayvanlar: İnsanlar doğal okuma yazma bilmeyenlerdir

DünyaBot

Member
Doğa, orman ve suyu seven bir kaçak avcılar ailesinde doğdu. “Meclis üyeleri onları ormana yaptılar. İnsanlar oyun koruyucusunun kulübesine yaralı hayvanlar giydiler ve tavsiye istedi,” diyor sessiz yaratıklara olan sevgiyi miras aldığına inanan 61 yıllık bir adam.

Devrimden sonra ülke çapında Zayferus Sokolnického etkinlikleri ile dolaştı, ancak bu ona uymayı bıraktı ve yerleşmeye karar verdi. 1991 yılında Brno'da memeliler için de hizmet veren bir kuş merkezi kurdu. Machař, otuz yılı aşkın bir süredir hasta ve yaralı hayvanları tedavi ettiği bir bölgeyi anlatıyor.

Merkezde, şu anda 400'den fazla hayvanla ilgileniyor. Çoğu iyileşecek ve vahşi doğaya geri gönderecektir. “Hayvanlar sadece bana tepki verir. Bir yabancı ortaya çıktığında, mesafelerini ve utangaçlarını korurlar. Bu deşarj sırasında önemlidir. Halka açılırsak, hayvanların utangaçlığı donuk olurdu ve istasyonun anlamı yoktur.”

1.500 yaralı yaratık ellerinin altına geçer. Machař, “Kesintisiz gidiyoruz, sabah saat dörtten sonra telefon alıyoruz” diyor. Bölgesi esas olarak Brno ve çevresinden oluşur, ancak Znojmo'dan Boskovice'e insanlara da denir. Onlarla tanışmayı severler, çoğu durumda sadece birkaç ipucu ve talimat, daha ciddi durumlarda müdahaleye giderler. Yaralı hayvanlar onu Brno'daki Štěpánská Caddesi'ndeki toplama noktasında da giyiyor.

Kurtarıcı tarafından en kötüsü, kişi kendi teorisini düşündüğü ve hayvanı ona yardım etmesi gerektiği inancıyla kovalamaya başladığı zamandır. Kıllı veya kuşlara yeterli bir mesafeden bakmak, bir resim çekmek ve görüntüyü istasyon numarasına göndermek idealdir.

Depolama tavşanları ve karaca geyik

Machař tavsiyelerini Facebook videoları aracılığıyla yaymaya başladı ve profil altındaki hayvanlara yardım ediyoruz. “İnsanların davranmasını sağlamalıyım. İyi demek istiyorlar, ama özünde doğal okuma yazma bilmeyenler” diyor. O zaman insanların karşılaşabileceklerini vuruyorlar. Örneğin, ilkbaharda, başka bir mevsimden daha fazla vaka olduğunda, genç tırpan, sovas veya patlama hakkında konuşurlar.

Örneğin, yardıma ihtiyacı olan ve hangisinin bir ağaca nasıl geri döndürüleceğini veya nasıl hızlı bir şekilde atılacağını nasıl bilemeyeceğini tavsiye eder. “Bunners ve Roe geyiği depolama hayvanlarıdır, gün boyunca bir anneleri yoktur. Bir kişi onlara dokunduğunda, kendi annesi gençten korkar çünkü bir erkek hisseder. Çam, karaçam veya ladinden bahar patlamasını öğütmek zorundadır.”

Anne sütünün özgüllüğü veya anatomilerinin ayrıntılı olarak bilinmesi gereken kuş kırıklarında küçük tavşanların beslenmesinde zorluklar vardır. İnsan aktivitesi, özellikle bu durumlarda elektrik çizgileri, özellikle elektrik yaraları. Machař, “Deşarj sırasında elektrik kuşun uzuvunu kasıklamıyor, kurumuyorlar ve kendilerini kesiyorlar.”

Deneyimli bir hayvan koruyucusu artık şaşırtıcı değil. Örneğin, birisinin bacakları sert bir kütle olarak kütleli çantalarda hapsettiği Jay davasına geldi. “Onunla gitmesine izin verdi ve çantalarıyla bacaklarında koştu,” diye başını salladı. Katı malzeme daha sonra kırılmak için zorlandı. Diğer zamanlarda, bir baykuş, göletin yakınındaki bir ağaçta bir balıkçı naylon içine karışmıştır.

İnsan varlığında çok zaman harcayan hayvanlar artık evcilleştirildikleri için doğaya bırakılamazlar. Žabovřesky'de bulunan 32 yaşındaki Buzzard, Machař'yu ortağı olarak kabul etti. “Beni bacaktan çekiyor ve yumurtalara oturmamı istiyor. Hala yumurtaları tolere ediyor, annem için çok iyi ve isteyerek yabancı yetiştiriyor. Bir sepet taşıdığımda, herhangi bir civciv taşımıyorsam izliyor” diye gülüyor Ornitolog, evcil yaratıkların serbestçe hareket etmesine izin veriyor.

Evcil hayvan yok ama sıkı çalışma

Slatina'daki “barınağın” bulunduğu černovice terasları, kritik tehlike altındaki türlerle dolu büyülü ve sessiz bir yerdi. Ancak birkaç yıl önce, endüstriyel salonlar inşa etmek için büyük çayırlar kullanmaya karar verildi. Machař, beş gölet içeren yeşil vahasını anlatıyor, “Güzel yerler yaz aylarında bir fırın gibi büyük bir kutu haline geldi. Neyse ki, göçten sonra ektiğim ağaçlarla aşırı büyümüşüm,” diye açıklıyor Machař da beş gölet içeren yeşil vahasını anlatıyor.

En yakın salon istasyondan on metre uzaklıktadır. İki yıl önce, hayvan sığınağının bölgesinde başka nesneler inşa edilecekti, ancak tehdit üç saat içinde 1.500'den fazla imzacı tarafından imzalanan bir dilekçeyi önledi. Kuş Merkezi sadece tasarruf etmekle kalmadı, hatta arazi kullanım planına demir attı. Yararlayıcı, “Kimse böyle bir prestijde tek bir kurtarma istasyonunu rahatsız etmeye cesaret edemez” diyor.

Etrafındaki salonlar nedeniyle, Nuh'un Geminin koruyucusu gibi hissediyor. Bu yüzden yakın zamanda vaftiz kitabını seçti ve önemli tavsiyeler, kılavuzlar ve hikayeler yazdı. “Örneğin, avcılar bana bir mısır tarlasında zulüm gördükleri bir uzaylıyla karşılaştıklarını bildirdi. Gerçekten bir uzaylı gibi görünüyordu. Ne öyleydi, kitabımda yazıyorum” diyor.

Memelileştirme ile ilgilenen bir kız arkadaşımla istasyon tarafından yardım edilir. Hayvanların bakımında ona yardım etmek isteyenler kullanılamaz. “Onlar bir veteriner okulundan kursiyerler. Zaten giderken, yolun gitmediğini biliyorum.

İstasyonunun hayvanlarla kucaklandıkları, ancak iş talep ettikleri bir evcil hayvan dükkanı olduğuna dikkat çekiyor, çünkü yüzlerce canlının özel bir yaklaşıma ihtiyacı var. “Bana benzer birini bulabilir miyim bilmiyorum, benim için alacak” diye itiraf ediyor. Ona, çeşitli hayvanlar için dışarıda kovalamayı seven ve ona kendi gençliğini hatırlatan iki yıllık torunu verir.

İstasyonun çalışmasından bu yana 34 yıl içinde tatil yapmadı. “Civcivleri beslerken işte dinleniyorum,” diye gülümsüyor. Şehir ve bölge tarafından finansal olarak desteklenmektedir, ancak bireyler yem şeklinde parasal veya maddi bir hediye ile katkıda bulunabilirler.