Selim: DMK meclis üyesi Esan D Elango Salem Municipal Corporation’ın 34. Koğuşunda oturanlara 500 tükenmez kalem bağışladı (SMC) Cumartesi günü. Sakinleri koğuşları temiz tutmaya ve atıkları etkili bir şekilde atmaya teşvik etmek için tükenmez kalem dağıttığını söyledi. Ayrıca biyolojik olarak parçalanabilen ve biyolojik olarak parçalanamayan atıkları ayırma konusunda farkındalık yarattı.
Belediye meclis üyesi, TOI ile yaptığı görüşmede, mahalle sakinlerinin atıklarını kanalizasyon sistemine atarak kanalizasyon sistemini tıkadığını söyledi. Aynı şekilde, sakinlerin çoğu, atıkları bertaraf ederken biyolojik olarak parçalanabilen ve biyolojik olarak parçalanamayan atıkları ayırmamaktadır. Ben bir meclis üyesi olarak her eve giderek temizlik konusunda farkındalık oluşturuyorum” dedi. Ayrıca, insanları koğuşları temiz tutmaya teşvik etmek için, atıkların ayrıştırılmasına desteklerini ifade eden sakinlere tükenmez kalemler verdiğini de söyledi.
Belediye meclis üyesi, 34. bölgeyi temizlemek için ‘Benim atıklarım, benim sorumluluğum’ kampanyasını çoktan başlatmıştı. Ekim 2022’de her sakinine aynı şeyi teşvik eden mektuplar göndermişti. Mahalle sakinlerini tükenmez kalemleri çöpe atıp çevreyi kirletmek yerine tekrar tekrar kullanılabilecek tükenmez kalemleri kullanmaya davet ettim” dedi.